logo hvid

Hvorfor holder vi Konfirmation?

9. Jun 2014 Af Simon Bowall Guides


Vend tilbage til blog forsiden

Tips til at få det bedste ud af dagen

no message here

Hvad betyder konfirmationen egentligt?

Konfirmationen er kirkens ritual, der markerer overgangen fra brandom til ungdom.

Konfirmationen handler først og fremmest om, at Gud bekræfter, det han lovede i dåben. En bekræftelse på, at Gud er med dig når ungdomslivet begynder. Som konfirmand gentager du det ja, som blev sagt på dine vegne ved dåben. Så du skal altså være døbt for du kan konfirmeres.

Hvis du vælger at blive konfirmereret og siger ja til konfirmationen, er det du siger ja til, Guds velsignelse og hans berettigelse og plads i dit liv. Læs mere her. 

Hvad gør vi med festen?

Konfirmationsfesten er ikke en helt almindelig fest, det er en fest der markerer, at man nu træder ind i de voksnes rækker. Det er dog ikke kun for konfirmanden at det er en stor dag, men også for forældrene er det en særlig dag. Det er den dag hvor deres barn bliver "voksent". Derfor er det vigtigt, at denne dag er noget særligt for både konfirmanden og forældrene.

Det er en god idé at starte forberedelserne i god tid, når man har fået fastsat en dato for konfirmationen. Der er jo mange, der bliver konfirmeret på samme tid, i løbet af en kort periode og der er mange ting der skal ordnes og holdes styr på. Først og fremmest skal der være styr på gæstelisten og invitationerne skal sendes ud. Der skal måske også lægges et budget så man kan holde styr på økonomien. 

Stedet

Herefter skal man finde ud af hvor man vil holde konfirmationen. Skal den holdes ude er det vigtigt at få booket nogle lokaler i god tid. Omvendt skal den holdes hjemme skal man måske ud at have fat i telt til haven, samt borde, stole og service. 

Maden

Dernæst skal man beslutte sig for hvilken slags mad og catering man kunne tænke sig til festen! Er det eventuelt noget man skal have levereret af et catering selskab, så de kan stå for menuen, er det også en god idé at være tidligt ude. Eller er det noget man aftaler med det sted, hvor man lejer selskabslokalerne. 

Styr på tøjet

Der skal også være styr på tøjet til konfirmationen. Det kan godt tage et stykke tid at finde det rette sæt tøj. Især for pigerne hvis de skal have en kjole på der skal tilpasses.

Her er det dog vigtigt at konfirmanden skal have et sæt tøj på som han eller hun føler sig tilpas i, da konfirmanden jo skal være i rampelyset hele dagen og derfor gerne skulle tage sig ud fra sin bedste side. 

 

God fest!

 

 

-->