logo hvid

Hvilke påsketraditioner holder du?

27. Mar 2017 Af Simon Bowall Generelt


Vend tilbage til blog forsiden

Påsken er ensbetydende med traditioner, og hver enkelt familie kan have sine egne traditioner, som er gået i arv gennem generationer. Hvilke påsketraditioner plejer du at holde med familie og venner?

Selvom der eksisterer nok så mange forskellige traditioner, så er der nogle generelle, som alligevel vil kunne gå igen hos de fleste. Nogle af disse traditioner stammer tilbage fra gamle dage og den kristne tro, og holdes stadig af rigtige mange. Hvorimod andre traditioner mere går ud på at være underholdning og en leg. 

Påsketraditionen at “trante æg” kan spores helt tilbage til slutningen af 1800-tallet, og går ud på at male et æg og herefter trille det ned af en bakke. Det er forskelligt om vinderen kåres ved at ramme et af de andre æg eller om det er dét som triller længst. En anden påsketradition omhandler gækkebrevet og påskeægget, som har sin oprindelse fra 1800-tallet. Idéen er at hvis man ikke kan gætte afsender af gækkebrevet, så skal man give et påskeæg.  

Påskefrokosten er en tradition, som de fleste efterhånden afholder, hvor man mødes over en dejlig frokost med familie og venner. Oprindeligt var traditionen at der serveres påskelam, men da påsken falder tidligt, hvor lammene er for små, er det de færreste, der spiser lam. Der findes mange varianter af påskefrokosten, men ofte serveres der sild, æg og snaps. 

Mangler du lidt inspiration til, hvad påskefrokosten skal bestå af, så kan du på Madbutler.dk blive inspireret under Få tre tilbud eller Find selv menu.

Uanset hvilke påsketraditioner der skal afholdes så ønsker vi jer alle en rigtig glædelig påske.

 

Kilde: www.godpaaske.dk

 

-->