logo hvid

Hvad er historien bag catering?

Mobil eller event catering?

Catering udføres typisk af professionelle og maden kan serveres alle tænkelige steder..!

De fleste har prøvet at være til et arrangement, hvor der var catering eller diner transportable som det også kaldes. Catering er ofte en del af et uforglemmeligt arrangement, om det er konfirmationer, runde fødselsdage, bryllupper eller måske polterabend bare for at nævne nogle stykker, så er catering en vigtig del af et vellykket arrangement. 

Historien
Men hvad er historien bag catering egentlig? Catering kan spores helt tilbage til det 4. årtusinde før f.Kr. Det blev blandt andet brugt i Kina, det gamle Egypten, Grækenland og i Romerrigets storhedstid til at bringe mad ud til soldaterne ofte var cateringen dog på diverse beværtninger langs de større militær- og handelsruter.

I middelalderen begyndte catering at udvikle sig til den form som vi kender den i dag, et måltid serveret til festlige arrangementer, det var dog kun de aller rigeste forundt og var ofte enorme buffeter. Specielt Europa begyndte at tage cateringen til sig. Så i det 14 og 15 århundrede blev der fra Tysklands side indført love, som skulle sikre visse standarder og kvaliteter på mad og øl bl.a. grundet udviklingen af catering.

no message here

Catering blev stadig mere udbredt og i midten af det 1800 opfandt franskmanden Alexis Soyer en dampmaskine der gjorde, at maden kunne holde sig varm i længere tid.

I det 19 og 20 århundrede tog cateringservicen fart, på grund af nye innovative opfindelser inden for madlavning og transport samt en voksende befolkning. I dag er catering gået fra at være for rejsende pilgrimme og soldater til en stor industri, hvor mad ikke bare er mad men skal være et indtryk for sanserne og være med til at fuldende et godt arrangement.

Hvordan kan jeg få min catering?

Catering er som sagt en sammensat størrelse og kan typisk opleves som;

On premise: altså catering der laves på lokationen

Off premise: altså catering der tilberedes, typisk i et restaurantkøkken, og leveres til et selskab

Take out / Pick up: Nu er vi igang med catering der laves, og du henter selv

Drop off: Cateringkøkkenet eller restauranten laver maden, putter den i kasser, og leverer den til dig så du kan opstille buffet ved dit selskab

Buffet: Det er kort sagt mad, der opsættes i fade, således at gæsterne ved et selskab selv henter den cateringmad som de ønsker at spise

Personal chef: en kok der kommer og laver catering og eller er en del af festen ved også at anrette og måske tallerkenservere med tjenerpersonale.  

Self catering: Her er du selv på banen, og det kan ske på mange måder - typisk selskabslokaler der lejes og så står man i køkkenet og laver maden. Typisk med lidt tjenerpersonale kan man holde en fantastisk festoplevelse til rimelige priser på denne facon.
 

God fest

Madbutler

-->