logo hvid

Sådan kommer du i julestemning

Kom i julestemning nu!

Julen er over os, og juleaften lurer lige om hjørnet. Men hvad gør man, hvis julestemningen endnu ikke helt har meldt sin ankomst, og du begynder at blive en mule utålmodig? Madbutler giver dig fem råd med på vejen, så dit julehumør bliver (næsten lige så) toptunet, som da du var lille.

Råd 1: Bag for pokker!
Der er ikke meget, der giver så god en julestemning som at bage vanillekranse, brunkager eller hvad du ellers er til af sukkersmovserier. Saml venner, børn og familie og fyr op for en skål med gode ingredienser (huske alle julekrydderierne, så duften af jul bliver endnu mere intens). Du kan ikke undgå at komme lidt i julestemning, når kagerne er i ovnen, og der begynder at dufte af kanel, vanillepulver og stjerneanis.

Råd 2: TV and radio on
Du kan ikke komme uden om det. Når du tænder for radio og TV, sprænger det op i hovedet på dig. Kvit irrationen over de julesange og julefilm, der er blevet spillet for gud ved hvilken gang, og overgiv dig: Skrål med på Wham’s Last Christmas og smæk stængerne op på sofaen og lad dig opsluge af Pyrus eller A Christmas Carol.

Råd 3: Julemarkeder i massevis
Overalt findes der de hyggeligste julemarkeder, hvor dufte af gran, æbleskiver og glögg giver et boost af juleglæde. Nogel af de bedste julemarkeder finder du i Dragør, Tønder, Ringkøbing, Odense, Den gamle by i Århus, Aalborgs Gammeltorv, Kalundborg og så selvfølgelig i København.

Råd 4: Slotstur og jul som i gamle dage
Der findes slotte rundt omkring i Danmark, der har specialiseret sig i at vise, hvordan man fejrede jul i gamle dage. Et af disse steder er Gammel Estrup Slot ved Auning, nær Grenaa og Randers. Helt frem til d. 21. december (du kan nå det endnu!) kan du opleve, hvordan husjomfruen i Herregårdskøkkenet forbereder julesul og julebag, og hvordan tjenestefolkene gør klar til højtiden med rengøring, storvask mm. Kan det blive hyggeligere?

Råd 5: Let it go!
Hvis intet at ovenstående virker, så er der kun én ting at gøre: Tag det roligt i julen og acceptér, at julestemningen ikke ikke altid kan sprøjtes ind i blodet – den kommer, når den kommer, og den skal nok komme lige pludselig.

Hvis ikke julestemning er helt i top, så kan du se hvordan din julemenu helt sikkert bliver det på:

www.madbutler.dk

-->