logo hvid

Lad (u)hyggen brede sig!

Du hører skridt på gangen, døren knirker, stearinlysets flamme flakker i mørket og du bliver i tvivl om, hvorvidt du nu også fik lukket vinduet, inden du gik i seng. Uhyggen breder sig, og mørket sniger sig ind på os. Du gemmer dig under dynen, ignorerer de små puslelyde, der er under sengen. Med bankende hjerte og fugtige håndflader falder du endelig søvn.

D. 31. oktober er der Halloween, og imens du venter på, at dagene bliver lidt længere, hvad er så mere (u)hyggeligt end at samles i mørket til en ægte halloweenfest med fabelagtge vampyr- og heksekostumer, dekorative udhulede græskar og dampende efterårsmad?

Græskar forbindes ofte med halloween. Traditionen om græskar stammer efter sigende fra et irsk sag, der fortæller om drukkenbolten Jack, der igennem sit liv havde begået mange synder. Ved sin død stod han foran Himmerigets port, men han blev afvist på grund af sine ukristelige gerninger. Ikke nok med at han blev afvist ved Himmeriget, han blev også afvist ved porten til Helvede. Fanden havde dog en smule barmhjertighed til overs for Jack, hvorfor han gav ham et lille stykke glødende kul, som kunne lyse for ham på vejen tilbage på jorden. Synderen Jack lagde dette stykke kul i en roe og med dette lys måtte han vandre hvileløst mellem himmel og jord. Navnet “Jack of the Lantern” er blevet trukket sammen til “Jack O-Lantern”, der er det amerikanske navn på græskarlygterne.

Der findes masser af gode retter med græskar og mulighederne er uendelige lige nu. Så lad endelig uhyggen brede sig!  

   

no message here

 

-->