logo hvid

Kage på grillen

11. Jun 2014 Af Simon Bowall Opskrifter

Kage grill mad


Vend tilbage til blog forsiden

Sommersæsonen er så småt skudt i gang og grillen er blevet støvet af. Her på madbutler har vi fundet nogle sjove alternativer til hvordan man kan bruge sin grill til andet en kød og pølser.

Faktisk kan man bage kager på grillen, vi har fundet en god en her: 

CRUMBLECAKE MED BÆR


Det skal du bruge

½ kg sommerbær – fx blåbær, hindbær eller brombær

½ dl mel

1 dl sukker

1 tsk. revet citronskal

1 spsk. citronsaft

cremefraiche 38% til servering

Topping: 1 dl knuste kiks, 1 dl brun farin, 1 dl mel, 75 g usaltet smør, 1 knivspids salt, smør til formen

Sådan gør du

1. Læg bærrene i en skål, og tilsæt mel, sukker, citronskal og citronsaft. Rør forsigtigt, så bærrene ikke smadres helt.

2. Lav så toppingen. Rør de knuste kiks med farin og mel, så alle klumper er væk. Tilsæt så koldt smør i små stykker. Slut af med at tilføje salt, og rør, til massen er ensartet.

3. Smør formen. Spred bærblandingen udover, og fordel så toppingen ovenpå.

Tilberedning på grillen

1. Gør først grillen klar til middel, indirekte varme.

2. Læg en bagesten på grillen og stil tærtefadet herpå.

Læg låg på grillen og bag kagen til toppingen bobler og har fået en let gylden farve – det tager 25-30 minutter.

Servér med cremefraiche.

Velbekomme

 

Kilde weber

 

-->