logo hvid

Fødselsdagstraditioner

Vi har lige fejret fødselsdag her på kontoret og vi kan kun sige ja til nedenstående citat. Det handler ikke om hvor gammel du bliver, men hvor ung du føler dig ;)

no message here

Men hvorfor fejrer vi fødselsdag og hvilke traditioner holder vi fast i i dag? Vi har ikke altid fejret fødselsdag i Danmark, da kristendommen betragtede det som hedensk. Da reformationen kom til Danmark, udskiftede man den katolske tradition, hvor man fejrede navnedage, med fødselsdage.

Siden den danske kongefamilie tog den tyske geburtstag tradition til sig efter reformationen, har fødselsdage givet en anledning til at samle hele familien. I Danmark fejres fødselsdage typisk med et lækkert festmåltid, fødselsdagssang og fødselsdagslagkage med lys. Fødselaren bliver nærmest behandlet som konge for en dag.

Fylder man rundt, fejres det ofte lidt ekstra ved at markere milepælen med familie og nærmeste venner med en lidt større fest. Fødselsdagsmenuen sammensættes typisk med fokus på fødselarens livretter og er det en børnefødselsdag er kakao, fødselsdags boller, kagemand et stort hit.

Traditionen tro har man i Danmark skik for at kalde den ugifte fødselar pebermø/pebersvend og give peberkværn og peberbøsser på 30 års fødselsdagen. Inspireret af denne skik får fødselaren kanel på 25 års fødselsdagen af sine venner.

Hos Madbutler vil vi rigtig gerne høre hvordan I fejrer fødselsdag, store som små :)

-->