logo hvid

Blommemarmelade med smag af jul

no message here

Danske blommer er saftige, søde og smager fantastisk. Efterårs frugten er netop nu i sæson, men de holder ikke særlig længe og det er derfor en god ide at sylte dem eller lave en marmelade. Madbutler har fundet en lækker opskrift på blommemarmelade, der med garanti vil få dig til at tænke på den søde juletid og de mange julefrokost borde som der venter.

Blommemarmelade med kanel og nelliker - og smag af jul


Du skal bruge

500g blommer

200g rørsukker

1 vaniljestang

1 tsk kanel (stødt)

½ tsk nelliker (stødt)

¼ dl vand

Det skal du gøre

Start med at rengøre blommerne, fjerne stenene og skære dem i mindre stykker.

Kom blommerne i en gryde sammen med rørsukker, vaniljestang, kanel, nelliker og vand.

Lad blandingen simre ved jævn varme i ca. 10 minutter. Sukkeret karameliseres og blommesaften vil blive tykkere.

Blommemarmeladen kommes nu i et skoldet sylteglas og stilles på køl i køleskabet.

Du har nu en blommemarmelade med kanel og nelliker klar til at blive spist enten på morgenbollen eller i en dessert, som f.eks. blommetrifli, til brødet under julefrokosten eller som en art topping til julemaden.

Velbekomme

Madbutler

 

-->